O Κυπρινος σας περιμενει! Kyprinos,Evros awaits you!! #MadeinMycountryGR,#EvrosCenter,#MadeinMycountry

 Ο Κυπρινος σας καλωσοριζει:

Η σύσταση της κοινότητας Κυπρίνου γίνεται πρώτη φορά το 1924. Με την διοικητική μεταρρύθμιση του 1997 του σχεδίου Καποδίστρια, ο Κυπρίνος ορίζεται έδρα του ομώνυμου Δήμου Κυπρίνου. Με την διοικητική μεταρρύθμιση του σχεδίου Καλλικράτη το 2011, ο Δήμος Κυπρίνου προσαρτάται στον Δήμο Ορεστιάδας και ορίζεται έδρα της δημοτικής ενότητας Κυπρίνου. Πολιούχος του χωριού είναι ο Άγιος Γεώργιος, στη γιορτή του οποίου τελείται πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην ομώνυμη εκκλησία του οικισμού.
Από το 2017 η Τοπική Κοινότητα και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι οργανώνουν εκδηλώσεις, με λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στην Εκκλησία του παλιού χωριού καθώς και με παραδοσιακούς χορούς στον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης. Επίσης στις 6 Αυγούστου, Εορτή του Σωτήρος, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με χορευτικά συγκροτήματα του Κυπρίνου, όσο και άλλων χωριών του Έβρου αλλά και της Βουλγαρίας.
Προορισμός για τους επισκέπτες η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυπρίνου με 22.000 βιβλία στη διάθεση των αναγνωστών. Η βιβλιοθηκη Κυπρινου στεγαζεται στο Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων, και παράλληλα με άλλες δραστηριότητες κυρίως παραδοσιακές ζητήθηκαν από τους κατοίκους παραδοσιακά σκεύη. Οι δωρεές ήταν πάρα πολλές και σιγά σιγά και με μέθοδο αναπαλαίωσης και πολύ μεράκι συγκεντρωθηκαν τα εκθεματα. Σε συνεργασία με ΕΑΣ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορεστιαδας) ΔΗΚΕΠΑΟ, Δήμο Ορεστιάδας και με εξεύρεση χορηγών η κοινοτητα Κυπρινου προχώρησε στη δημιουργια τοιχογραφιων με τους ηρωες του 1821 για τα 200 χρονια της απελευθερωσης της Ελλαδας. Οι ζωγραφιες δημιουργηθηκαν απο μαθητες της περιοχης! Ο Κυπρινος σας περιμενει!
Η "Φτιαγμενο στη χωρα μου" ΚοινΣΕπ (MadeinMycountryGR) προβαλλει την ιστορια, την παραδοση και τις τεχνες του Εβρου, της Ανατολικης Mακεδονιας και Θρακης και της Ελλαδας.
"Τοπικο,παραδοσιακο,φτιαγμενο στη χωρα μου"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια